Beschikbaar als

pdf

Metta

Ratnapani, Abhaya, e.a.

Metta, of liefdevolle vriendelijkheid, ligt aan het hart van het boeddhisme. Het is vriendelijkheid in zijn puurste en sterkste vorm, een liefdevolle respons op alle leven, zonder voorwaarden. De ontwikkeling van metta is een traditionele meditatiebeoefening die ons kan helpen ons emotionele leven te transformeren zodat het gebaseerd is op liefde.

In dit boek delen zeven ervaren meditators hun reflecties op de aard van metta en geven instructies en advies over de cultivatie ervan. Door het gebruik van onze verbeelding kunnen we een beeld krijgen van wat het betekent onze beperkte, persoonlijke visie te overstijgen.

Het beoefenen van metta kan ons leven radicaal veranderen. Als we de meditatiebeoefening meenemen buiten de meditatieruimte, dan beginnen we de grenzen die we rond onszelf hebben opgebouw, op te lossen en openen we ons hart naar de wereld.


42 pagina’s

originele titel: ‘Metta’

Downloaden

Dit boek kan je gratis downloaden en afdrukken voor eigen gebruik.

Maar voor je downloadt …

Overweeg even om de 3 juwelen te steunen om dit werk verder te zetten. Als stichting zijn wij afhankelijk van giften om dit alles voort te zetten.
Je kan eenmalig een gift doen bij het downloaden van een tekst of ons op regelmatige basis steunen.

Klik om te downloaden of te kopen