Beschikbaar als

pdf

De Tien Zuilen van het boeddhisme

Sangharakshita

De Tien Zuilen van het Boeddhisme zijn tien ethische principes die samen een bondige gids vormen tot de ethische dimensie van het menselijk leven. Ze verkennen is als het richten van de lens van je ethische visie op het ene na het andere aspect van het leven. Ze toepassen is het aanvaarden van de uitdaging van het menselijk potentieel tot hogere ontwikkeling en is het werken met die uitdaging in het alledaagse leven.

De eerbiedwaardige Sangharakshita is een ideale leermeester. Als stichter van de wereldwijde ‘Vrienden van de Westerse Boeddhisten Orde’  is hij een bekwaam leraar, gerespecteerd zowel in het Oosten als in het Westen. Sommige ideeën van Sangharakshita zullen de lezers van dit boek tot nadenken aanzetten. Sommige ideeën zullen ze misschien zelfs controversieel vinden. Maar alle lezers, boeddhist of niet, zullen in deze tekst een onschatbare bron aan aanmoediging en inzicht vinden in hun zoektocht naar ethische waarden voor dit leven.

 


68 pagina’s

originele titel: ‘The Ten Pillars of Buddhism’

Je kan het ook in de Triratna centra in de lage landen aanschaffen.

Downloaden

Dit boek kan je gratis downloaden en afdrukken voor eigen gebruik.

Maar voor je downloadt …

Overweeg even om de 3 juwelen te steunen om dit werk verder te zetten. Als stichting zijn wij afhankelijk van giften om dit alles voort te zetten.
Je kan eenmalig een gift doen bij het downloaden van een tekst of ons op regelmatige basis steunen.

Klik om te downloaden of te kopen