Beschikbaar als

pdflulu

Wat is de Sangha

Sangharakshita

De Sangha, de spirituele gemeenschap, is traditioneel een van de 3 hoogste idealen van het Boeddhisme, samen met de Boeddha en de Dharma.

Maar waarom? Veel Westerse Boeddhisten kunnen de vraag stellen of het van belang is, of niet. Sommigen hebben het gevoel dat het beoefenen van de Dharma over persoonlijke toewijding en inspanning gaat en niet over het toetreden tot een groep. Anderen daarentegen identificeren de term Sangha alleen maar met de monastieke gemeenschap.

In dit boek presenteert Sangharakshita de ideale Sangha als een vrije associatie tussen individuen die zich ontwikkelen. Een verkenning van de aard van de spirituele gemeenschap wordt gebalanceerd door reflecties op individualiteit en wat het is om een echt menselijk wezen te zijn.

Sangha gaat over relaties hebben met elkaar en de relaties van de boeddhistisch gemeenschap met de wereld als geheel.
Het laatste deel van dit boek gaat over de relaties van het individu met anderen, zoals vrienden, familie, collega’s en spirituele leraren.

Door het hele boek heen laat Sangharakshita zijn gepassioneerde toewijding zien aan het ideaal van Sangha. Hoe kunnen we elkaar en de wereld helpen naar een verlichtere manier van leven? Hoe kunnen we goede vrienden zijn voor en met elkaar? De visie van Sangharakshita vormt en maakt dit boek levend en transformeert Sangha van een idee naar een inspirerend en praktisch ideaal.


304 pagina’s

originele titel: ‘What is the Sangha’

LULU boek

Dit boek kan je bestellen op Lulu.
Je kan het ook in de Triratna centra in de lage landen aanschaffen.

Downloaden

Dit boek kan je gratis downloaden en afdrukken voor eigen gebruik.

Maar voor je downloadt …

Overweeg even om de 3 juwelen te steunen om dit werk verder te zetten. Als stichting zijn wij afhankelijk van giften om dit alles voort te zetten.
Je kan eenmalig een gift doen bij het downloaden van een tekst of ons op regelmatige basis steunen.

Klik om te downloaden of te kopen